Και επίσημα εκτός Formula 1 o Bernie Ecclestone

Σήμερα κλείνει και τυπικά ένα σημαντικό κεφάλαιο στο μαγικό κόσμο της F1 με τον Bernie Ecclestone να εγκαταλείπει και επίσημα τον… θρόνο του ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας. Ο 86χρονος πλέον Βρετανός παραδίδει τη σκυτάλη στον Chase Carey, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και Προέδρου της F1. Την ίδια στιγμή, για λογαριασμό της Liberty Media, των νέων ιδιοκτητών της F1, υπεύθυνος για την εμπορική προώθηση της τελευταίας, ορίστηκε ο Sean Bratches, γνωστότερος στους περισσότερους από τη θητεία του στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN. Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί και ο διορισμός του Ross Brawn σε θέση που θα σχετίζεται με τον τεχνικό τομέα και τις σχέσεις της Liberty Media με τις ομάδες.

Μιλώντας στο γερμανικό Auto Motor und Sport, o Bernie Ecclestone φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έφυγα. Είναι επίσημο. Δεν είμαι πλέον ο επικεφαλής της εταιρείας. Τη θέση μου πήρε ο Chase Carey. Τώρα, είμαι Επίτιμος Πρόεδρος, αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει αυτό».

Ερωτηθείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, ο Ecclestone είπε:

«Οι μέρες στο γραφείο μου θα είναι πλέον πιο ήσυχες. Έχω πολλούς φίλους στην F1 και έχω ακόμα αρκετά χρήματα για να παραβρεθώ σε έναν αγώνα»

ΠΗΓΗ : http://www.4troxoi.gr/