Κατέκτησαν το βουνό των “Κενταύρων” οι Πατρινοί

Οι κόντρες, τα απρόοπτα, οι ανατροπές και οι μάχες μέχρις τελικής πτώσης συνέθεσαν το σκηνικό για την 37η Ανάβασης Πορταριάς AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ 2017, η οποία άφησε ανοιχτά μέτωπα σε πολλές κατηγορίες και έκλεισε ελάχιστα!
Ο κόσμος σταθερός στο ραντεβού του για ακόμα μία χρονιά αφού τολμούμε να πούμε πως πάνω από 10.000 θεατές είδαν τον Πρωταθληματικό Αγώνα. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου που ανέλαβε όπως  κάθε χρόνο την διοργάνωση, με συνέπεια και υπευθυνότητα έφερε εις πέρας αυτόν τον αγώνα.

Την Πάτρα εκπροσώπησαν 3 Αθλητές από την ΦΙΛΜΠΑ, οι οποίοι επέστρεψαν με διακρίσεις και πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Παρθένης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για την Ομάδα Formula Saloon και την κλάση Formula Saloon Turbo. Χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα για λόγους στρατηγικής ο οδηγός της ΦΙΛΜΠΑ αρκέστηκε στους 15 βαθμούς που του εξασφάλισαν την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα σε Ομάδα και Κλάση, κάνοντας όμως και τον 4ο καλύτερο χρόνο της άτυπης Γενικής με μόλις 0,5 δεύτερα διαφορά από τον τρίτο.

Ο Σταύρος Χατούπης τερμάτισε τρίτος στην Α7 διατηρώντας την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα όπου βρίσκεται πρώτος. Μετά από έναν πολύ καλό Αγώνα ο Σταύρος ανέβηκε στο βάθρο μετά από ομηρικές μάχες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι πλέον το Corsa και ο Σταύρος έχουν βρει το ρυθμό τους και αγώνα με τον Αγώνα βελτιώνονται, αφού έχουν βάλει και τα αδέρφια Τσούργιαννη το χέρι τους.

Ο Κίμωνας Θέος έκανε την καλή εμφάνιση που ήθελε στην Ν2, όπου ήταν και η πολυπληθέστερη κλάση του Αγώνα. Με 17 συμμετοχές και τον συναγωνισμό στα ύψη ο Κίμωνας πάλεψε επάξια και πήρε την 5η θέση που του χάρισε την παραμονή στην 2η θέση στον πίνακα του Πρωταθλήματος. Ο Κίμωνας ίσως είχε καταφέρει και καλύτερο αποτέλεσμα αν “δούλευαν” τα ελαστικά του.