Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την ΟΜΑΕ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού μετά τις απανωτές καταγγελίες στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τον κ. Δελαγραμμάτικα, την κ. Φατούρου αλλά και πρώην στελέχη της ΕΛΠΑ, η «Πολιτεία» αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο.

Η αρχή γίνεται με την επιβολή της Γενικής Γραμματείας προς την ΟΜΑΕ πως άμεσα θα πρέπει να εναρμονιστούν όλα τα Αθλητικά Σωματεία και τον Αθλητικό Νόμο 2725, όπου αναφέρεται σαφώς πως Αθλητές και Διαιτητές δεν μπορούν να μετέχουν σε ΔΣ Αθλητικών Σωματείων.

Πιο συγκεκριμένα η ΓΓΑ απαίτησε από την ΟΜΑΕ να της αποστείλει πλήρη κατάλογο με τους Αγωνοδίκες και Αλυτάρχες που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της.

Η ΟΜΑΕ σε ανακοίνωσή της προς τα Αθλητικά Σωματεία καλεί όσα ΔΣ των Αθλητικών Σωματείων έχουν μέλη που κατέχουν πτυχίο Αλυτάρχη ή Αγωνοδίκη να φροντίσουν ώστε είτε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου να στείλει στην ΟΜΑΕ έγγραφο αίτημα αναστολής της λειτουργίας του ως Αγωνοδίκης ή Αλυτάρχης, είτε να παραιτηθεί από το ΔΣ του Σωματείου του για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως στέλεχος.

Εμείς το μόνο που ελπίζουμε είναι όλη αυτή η αναστάτωση να είναι για καλό.