Καταιγισμός ανακοινώσεων για τον 1ο Αγώνα του ROTAX

Ένας καταιγισμός ανακοινώσεων επικρατεί ανάμεσα στους εμπλεκόμενος φορείς για τις απανωτές αναβολές των Αγώνων kart του Πρωταθλήματος και του Rotax.

Πιο κάτω υπάρχουν οι ανακοινώσεις του Α.Σ. Σ.ΦΙ.ΚΑ. αλλά και της Start Line όσο αφορά την αναβολή του 1ο Αγώνα ROTAX.

Οι δύο λέσχες που ήταν συνδιοργανωτές του Αγώνα έχουν έρθει σε σύγκρουση για την Αναβολή :

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΤ (Σ.ΦΙ.ΚΑ.)

Αναβολή του 1ου αγώνα Rotax Max Challenge 2018

Αθήνα 1η Μαρτίου 2018,

Το αθλητικό σωματείο Σύλλογος Φίλων Κάρτ (Σ.ΦΙ.ΚΑ.) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναβάλει τον προγραμματισμένο για τις 11 Μαρτίου 2018 αγώνα RMC στο Καρτόδρομο Αφιδνών, λόγω της αιφνίδιας και απρόβλεπτης αλλαγής των συνθηκών του αγωνιστικού χώρου, και επειδή δεν χορηγήθηκε από την Ομοσπονδία άδεια τέλεσης του αγώνα σε άλλο αγωνιστικό χώρο της Αττικής.

Το σωματείο μας, ουδόλως ευθύνεται για την μεταβολή των συνθηκών του αγωνιστικού χώρου που είχε αρχικά επιλεγεί, την οποία πληροφορηθήκαμε την τελευταία στιγμή.

Με κατεπείγον αίτημά μας στην Ομοσπονδία την Κυριακή 25 /2/ 2018 ζητήσαμε την μεταφορά τέλεσης του αγώνα σε άλλη πίστα της Αττικής, αφού προηγουμένως σπεύσαμε σε επί τόπου έλεγχο του νέου αγωνιστικού χώρου.

Την Δευτέρα 26/2 /2018 λάβαμε έγγραφο της Ομοσπονδίας με πίνακα εργασιών τις οποίες ζητούσε να πραγματοποιηθούν στον νέο αγωνιστικό χώρο προκειμένου να συναινέσει στην τέλεση του αγώνα. Αυθημερόν δεσμευτήκαμε γραπτώς ότι θα εκτελεσθούν όλες οι εργασίες και προτείναμε επί τόπου έλεγχο από την Ομοσπονδία για την πιστοποίησή τους.
Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την Ομοσπονδία.

Συνεπώς αναγκαζόμαστε με λύπη μας να προβούμε στην έγκαιρη αναβολή του αγώνα σεβόμενοι τους αθλητές και τις οικογένειές τους.

Το Δ.Σ. του σωματείου Σ.ΦΙ.ΚΑ.


1ος ΑΓΩΝΑΣ ROTAX MAX CHALLENGE 2018

Κυριακή 11/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η START LINE εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση αναβολής του -προγραμματισμένου για τις 11 Μαρτίου- πρώτου αγώνα του θεσμού Rotax Max Challenge 2018 που δημοσίευσε, με Δελτίο Τύπου, το αθλητικό σωματείο «ΣΦΙΚΑ» (με τη συνεργασία του οποίου συνδιοργανώνει τον αγώνα).

Το Σωματείο μας πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος αναβολής του αγώνα, από τη στιγμή που υπήρχε χρόνος και για τις προπονήσεις των αθλητών και για τη διευθέτηση των θεμάτων ασφαλείας που είχαν εντοπιστεί από την ΟΜΑΕ.

Αυτή μάλιστα ήταν και η έγγραφη τοποθέτησή μας προς το Σωματείο «ΣΦΙΚΑ», όταν μας κοινοποίησε σήμερα το σχέδιο του Δελτίου Τύπου που ήθελε να δημοσιεύσει.

Όσον αφορά τα υποδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας από την ΟΜΑΕ στις 26/02, υπήρξε άμεση, έγγραφη διαβεβαίωση από πλευράς οργανωτών ότι θα διασφαλιστούν όλες εκείνες οι συνθήκες προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας στην πίστα καρτ Μεγάρων την Κυριακή 11/03.

Η START LINE βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ και παρακολουθούσε τις προσπάθειες για να επιτευχθεί η χωρίς απρόοπτα έγκριση για τη μεταφορά του αγώνα από το Kartodromo Αφιδνών στα Μέγαρα, και για κάθε εξέλιξη επικοινωνούσε με το συνδιοργανωτή.

Η ΕΠΑ με σημερινή της ανακοίνωση στις 14.30 -για την οποία είχαν ενημερωθεί προφορικά οι οργανωτές του αγώνα από νωρίς το πρωί-  έδωσε τελικά έγκριση για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής του αγώνα RMC για λόγους ανωτέρας βίας, από το «Kartodromo» στην πίστα καρτ Μεγάρων.

Κατόπιν τούτου το σωματείο μας αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους αθλητές και διαγωνιζόμενους Καρτ για τη δικαιολογημένη αναστάτωσή τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε ότι αφορά τις ενέργειες που έγιναν, προκειμένου να μην αναβληθεί ο αγώνας και ταλαιπωρηθούν αναίτια συμμετέχοντες και διαγωνιζόμενοι.

Από το Γραφείο Τύπου