“Καμπάνα” σε Σταφυλοπάτη – Χατζηρήγα για την απουσία στις Απονομές του Αχαιός

Μπορεί να αργήσαμε να δούμε αγώνα για το 2018 αλλά δεν αργήσαμε να δούμε και την πρώτη “καμπάνα”.

Οι Σταφυλοπάτης Μάριος – Χατζηρήγας Γεώργιος που μετείχαν στο 40ο Ράλλυ Αχαιός με το ολοκαίνουργιο WV POLO S1600 τερμάτισαν στην 3η θέση της C4 και όπως ορίζει ο κανονισμός ήταν υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στην απονομή του Αγώνα. Το πλήρωμα για προσωπικούς λόγους δεν παρευρέθηκε και ο Παρατηρητής του Αγώνα με τους Αγωνοδίκες επέβαλαν την ανάλογη ποινή, οικονομικού χαρακτήρα.

 

Ο ΑΟΠ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση για αυτή την ποινή :

 

“Ο ΑΟΠ όπως και όλα τα αθλητικά σωματεία όταν διοργανώνουν έναν αγώνα, τον ετοιμάζουν και αναλαμβάνουν να κάνουν ότι προβλέπεται από τους κανονισμούς και την ΟΜΑΕ.
Κατα την διάρκεια του, ο αγώνας περνάει στα χέρια των αγωνοδικών και του Αλυτάρχη οι οποίοι είναι και αυτοί που παίρνουν όλες τις αποφάσεις και έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Έτσι και στην περίπτωση των απονομών, ήταν απόφαση των αγωνοδικών και του παρατηρητή της ΟΜΑΕ να υποβάλουν πρόστιμο σε ένα πλήρωμα το οποίο για προσωπικούς λόγους δεν παρέστη στην απονομή, χωρίς να ενήμερωσει έγκαιρα τους αγωνοδίκες και τον αλυτάρχη. Η απόφαση ήταν καθαρά του Παρατηρητή και των αγωνοδικών και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον ΑΟΠ. Το πρόστιμο υποβλήθηκε με βάση το άρθρο 50.2.2 του Γενικού Κανονισμού Ράλλυ και Ράλλυ Σπρίντ 2018, και πληρώνεται στην ΟΜΑΕ και οχι στον ΑΟΠ.

Το Γραφείο Τύπου του ΑΟΠ”