Οι προτάσεις του Μανώλη Χαλιβελάκη για το μέλλον της ΟΜΑΕ

Ο Μανώλης Χαλιβελάκης με μια Επιστολή του προς τα Σωματεία του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού καταθέτει τις προτάσεις του και προτρέπει τα Σωματεία να ψηφίσουν συνηδειτά.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει :

Σας στέλνω την επιστολή μου αυτή όχι σαν υποψήφιος εν όψει εκλογών, αλλά σαν στέλεχος που γνωρίζω πολύ καλά τον χώρο μας

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια μαζί με 10 προέδρους σωματείων από πολλές περιοχές της χώρας (Βέροια, Βόλος, Λαμία, Λειβαδιά, Αθήνα ,Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κόρινθος, Πύργος ) προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε το κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε ζήσει δεκαετίες πριν είτε σαν αγωνιζόμενοι είτε σαν οργανωτές.

Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με την βοήθεια όλων σας (αγωνιζομένων και οργανωτών ) να δείξει ο χώρος μας τον δυναμισμό του με αποτέλεσμα να παραδώσουμε τον Ιούνιο του 2014 στο νέο Δ.Σ. ένα ταμείο που θα ζήλευαν πολλές επιχειρήσεις.

Δυστυχώς η νέα διοίκηση , η οποία ανέλαβε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την διοίκηση της ΟΜΑΕ έριξε το βάρος της στις διεθνείς οργανώσεις, γινόμενη οργανωτής εκ του ασφαλούς , με αποτέλεσμα τα χρήματα τα οποία παρέλαβαν αντί να επιστραφούν στον χώρο για την οικονομική ελάφρυνσή των σωματείων , των αθλητών και τη αρτιότερη διοργάνωση των πάσης μορφής αγώνων, εξαφανίστηκαν και δεν γνωρίζουμε αν είμαστε και χρεωμένοι, όπως άλλωστε και κάθε Έλληνας είναι με τις κυβερνήσεις που επιλέγουμε.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτο στα σωματεία και κατ΄ επέκταση στην Ομοσπονδία.

Ζητώ από όλους όσους στις 23 Νοεμβρίου παρευρεθούν και ψηφίσουν στις εκλογές της ΟΜΑΕ , να επιλέξουν υποψηφίους ικανούς για την διοίκηση της επόμενης τετραετίας και όχι με γνώμονα τις διοργανώσεις ενός εκάστου σωματείου που κανείς δεν μπορεί να σας αρνηθεί. Κανένας δεν μας κάνει χάρη. Χωρίς την επιβίωση των σωματείων δεν υπάρχει Ομοσπονδία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1) Αλλαγή καταστατικού εντός του έτους με σκοπό τον Ιανουάριο του 2017 , αφού σταλεί στα σωματεία για έλεγχο και τυχόν τροποποιήσεις, να ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση.

2) Γνωστοποίηση κάθε μήνα στα σωματεία, μέσω mail , των οικονομικών της Ομοσπονδίας προκειμένου να γνωρίζουν έσοδα, έξοδα και υποχρεώσεις.

3) Δημοσίευση των πρακτικών του Δ.Σ. μετά από κάθε συνεδρίαση, ώστε να ενημερώνονται όλα τα σωματεία –μέλη μας.

4) Όλες οι εισπράξεις και πληρωμές της ομοσπονδίας μόνο μέσω Τραπέζης (Δελτία Αθλητού, ΔΤΤ, Παράβολα κλπ.)

5) Η εξελεγκτική επιτροπή θα ελέγχει κάθε τρίμηνο παρουσία ορκωτού λογιστή προκειμένου να μη υπάρχουν αμφισβητήσεις για την έκθεση μιας και ο όγκος

των συναλλαγών συσσωρευμένος στο τέλος του χρόνου δυσκολεύει τον έλεγχο.

6) Οικονομική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από 3 άτομα και τα οποία θα ελέγχουν και θα εγκρίνουν ή όχι τα έξοδα πριν τη εκταμίευση τους, σε συνεργασία με τον ταμία και τον λογιστή προκειμένου να ενημερώνονται για την ανάγκη εκταμίευσης.

7) Από κάθε δελτίο αθλητού που εκδίδει το σωματείο ,ανεξαρτήτως τιμήματος, να επιστρέφεται στο σωματείο το 15% του τιμήματος για τη ενίσχυση του ταμείου του προκειμένου να καλύπτει μέρος των εξόδων του .

8) Κατάργηση παραβόλου ημερολογίου

9) Μείωση παραβόλου ασφάλισης 15% σε παράβολα που είναι πάνω από 50 εύρω ανά συμμετοχή για ενίσχυση των σωματείων.

10) Τα σωματεία να μπορούν να οργωνόσουν έως 2 εκδηλώσεις πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο τοπικού χαρακτήρα . Να μπορούν να προκηρύξουν τοπικά έπαθλα είτε μόνα τους είτε σε συνεργασία με άλλα σωματεία της περιοχής τους.

11) Η Ομοσπονδία να ορίζει μόνο τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ του αγώνα. Όλα τα υπόλοιπα στελέχη να επιλέγονται από τα σωματεία από κατάλογο που θα είναι αναρτημένος στο site της ΟΜΑΕ. Είναι αδύνατο με τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα και ο χώρος του αυτοκινήτου να πληρώνουν τα σωματεία έξοδα που πολλές φορές ξεπερνούν τα 300 ευρώ ανά άτομο.Η Ομοσπονδία έχει στελέχη σε όλες της περιοχές της χώρας ικανά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ

1). Σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης πληρώνεις και το ανάλογο τίμημα. Προτείνω να υπάρχει

Όσοι αθλητές εκδίδουν τα 2 πρώτα τρίμηνα του έτους δελτίο κατηγορίας Α (130Ε) να πληρώνουν το σύνολο του τιμήματος. Στη συνέχεια αν εκδίδεται δελτίο το 3ο τρίμηνο του έτους για το υπόλοιπο του έτους να πληρώνουν 90Ε και αν εκδώσουν το τελευταίο τρίμηνο 60Ε. Επίσης προτείνω να υπάρχει ημερήσιο δελτίο Αθλητού για όλες τις μορφές αγώνων.

2). ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ στους διακριθέντες οδηγούς & συνοδηγους στην απονομή των πρωταθλημάτων-κυπέλλων κλπ, τα οποία θα είναι συμβολικού χαρακτήρα και θα προέλθουν από χορηγίες που θα βρεθούν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα, όχι απαραίτητα σε χρήματα μπορεί να είναι και σε προβολή.

Με εκτίμηση

ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ