Η Ανακοίνωση του ΔΙΕΛΠΙΣ για την Ρόδο

Μετά την ανακοίνωση της Start Line για την αναβολή της Ταχύτητας στη Ρόδο, η ΔΙΕΛΠΙΣ εξέδωσε το πιο κάτω Δελτίο Τύπου:

 

Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον φορέα μας, επίσημα από τον Οκτώβριο του 2016 για αναβίωση του ιστορικού αγώνα της πόλης Ρόδου συνεχίζεται.

Οι δυσκολίες λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του Δημοσίου για ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών τροποποίησης της διαδρομής, που έχει σχεδιαστεί από το Dielpis, δεν μας επέτρεψαν να έχουμε φέτος έτοιμη την διαδρομή.

Ο Δήμος Ρόδου εργάζεται πυρετωδώς για την δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ώστε το όνειρο που συμφωνήθηκε επίσημα από τις δυο πλευρές να γίνει πραγματικότητα.

Για τον Οκτώβριο του 2017, συμφωνήθηκε και έγινε αποδεκτό το αίτημα προς την ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας), ο αγώνας της Ρόδου να ενταχθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας και να γίνει στο ιστορικό αεροδρόμιο των Μαριτσών, σε συνδιοργάνωση με την StartLine.

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση του αγώνα στο Τατόι και χιλιάδες Έλληνες σε όλη την επικράτεια παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ τον αγώνα, όλη η ομάδα του Dielpis βρέθηκε στο νησί της Ρόδου για να προετοιμάσει τον αγώνα της 28ης – 29ης Οκτωβρίου.

Δυστυχώς, πραγματικές δυσκολίες που προέκυψαν, μας οδήγησαν στο να εκτιμήσουμε από κοινού με τον Δήμο της Ρόδου, όλες τις παραμέτρους για την διεξαγωγή του αγώνα και συμφωνήσαμε με το αγωνιστικό σωματείο StartLine, ο αγώνας να αναβληθεί και να προγραμματιστεί εφόσον υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της ΟΜΑΕ, για τον Απρίλιο του 2018.

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς την στήριξη του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας κου Χρήστου Χριστοδούλου και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και για τους αγώνες του 2018.

Ο φορέας μας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο και τους Συνεργάτες του που μας παρείχαν ότι τους ζητήσαμε και διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις για την υλοποίηση του μεγάλου Πρωταθληματικού αυτού αγώνα.

Όλοι οι χορηγοί που μας εμπιστεύθηκαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια διοργάνωσης του αγώνα παραμένουν στο πλευρό μας και θα στηρίξουν την προσπάθεια και στο 2018.

Τέλος θα πρέπει επίσης να επισημάνω την δυνατή διάθεση της πλειοψηφίας των αγωνιζομένων της Ρόδου, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες κινητοποιήθηκαν και στήριξαν με την συμμετοχή τους, την διοργάνωση του αγώνα μέσω του σωματείου ΣΥ.Μ.Α.Ρ.

Το ραντεβού δίνεται για 6 μήνες μετά και υποσχόμαστε να αποζημιώσουμε όλους τους λάτρεις του χώρου αλλά ιδιαίτερα τους Ροδίτες για τη διεξαγωγή του Μεγάλου αγώνα στα Μαριτσά.

Ρόδος 25 Οκτωβρίου 2017 DielpisFormula1