Το Φ.Σ. “Κιβωτός Αγάπης” στο 6ο Patras Motor Show

Για μία ακόμη χρονιά το Patras Motor Show θα φιλοξενήσει το Φ.Σ. “Κιβωτός Αγάπης”, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον Μόλο της Αγ. Νικολάου.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο θα βρεθεί στον χώρο και θα διαθέτει προϊόντα για την στήριξη της προσπάθειάς του.

Λίγα λόγια για το Φ.Σ. “Κιβωτός Αγάπης” :

 

Το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» – «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ», λειτουργεί, με 2 τμήματα,  στην Πάτρα από το 1971.

1ο ΤΜΗΜΑ: Δέχεται παιδιά ηλικίας 1-18 ετών με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες.

2ο ΤΜΗΜΑ: Δέχεται, αποκλειστικά & μόνο, τα παιδιά που έχουν νοσηλευθεί ήδη και ενηλικιώθηκαν.

Η εισαγωγή γίνεται είτε με αίτηση των γονέων, είτε με εισαγγελική παραγγελία, είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (παιδιά που γεννιούνται στα νοσοκομεία ή τα πηγαίνουν για νοσηλεία και εγκαταλείπονται).

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ παρέχει διαμονή, σίτιση, ιατρική περίθαλψη , φαρμακευτική αγωγή,φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία & λογοθεραπεία σε μικρό αριθμό παιδιών (με την πλειοψηφία των περιθαλπομένων δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας).

Το 2011 τέθηκε σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του ιδρύματος. Διπλασιάστηκαν οι διαθέσιμοι χώροι και αυξήθηκε η δυναμικότητα των κλινών από 54 σε 79.

Σήμερα, περιθάλπονται 68 άτομα, τα μισά από αυτά, λόγω των παθήσεων τους, δεν έχουν δυνατότητα μάσησης & σιτίζονται με αλεσμένες τροφές,  ενώ  5 σιτίζονται παρεντερικά.

Εκτός 9 παιδιών, για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται πάνες ακράτειας, όλο το 24ωρο. Όσα παιδιά εισέρχονται στο Ίδρυμα, εξέρχονται στο τέλος της ζωής τους με τις περισσότερες φορές οι οικείοι τους να μην δέχονται ούτε να τα ενταφιάσουν.

Με  το ειδικό ΑΜΕΑ λεωφορείο (δωρεά της Νομαρχίας Αχαίας) μετακινούνται άνετα 13-15 παιδιά τα οποία μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες, επίσης κάθε καλοκαίρι τα ίδια παιδιά, συνοδευόμενα από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ιδρύματος, πηγαίνουν κατασκήνωση.

Τέλος, με στόχο τη βελτίωση κατά το δυνατόν,  της ψυχικής υγείας των παιδιών & με την βοήθεια εθελοντών, τα απογεύματα από Δευτέρα ως Παρασκευή, εφαρμόζονται διάφορα προγράμματα  γυμναστικής, Η/Υ, τραγουδιού, χορού κλπ.