Έτοιμος ο Γιώργος Λαλιώτης για το “24 ώρες Ελλάδα”

Στις 21 Οκτωβρίου εκκινεί το μοναδικό στο είδος του Endurance Regularity Rally στην Ευρώπη, το «24 Ώρες Ελλάδα» που φέτος γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του! Μέσα στους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Πάτρα είναι και ο νεαρός Γιώργος Λαλιώτης της ΦΙΛΜΠΑ.

Ο Γιώργος θα συμμετάσχει πρώτη φορά σε τέτοιου είδους Αγώνα αφού όσοι τον γνωρίζουμε τον έχουμε συνηθίσει σε καταστάσεις εντός πίστας. Την προσπάθεια του Γιώργου στηρίζουν οι :

Meno18 (Ρήγα Φεραίου 20)

Casa di Calze (Ερμού 57)

ΣφουγκαρΆκης (Πανεπιστημίου 65)

Monster Bike (Γρ. Παλαιολόγου 1Α)

Oxygen Store (Αγίου Ανδρέου 89-91)

Φανοποιειο Βαφειο Ά.Ζαφειρόπουλος (Ά.Παπανδρέου 25)

Καλουδης Ελαστικά (Ακρωτηρίου 224)

AutomotoPatras (Μαιζώνος 206)

Λίγα λόγια το 24 Ώρες Ελλάδα:

Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας.

Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς και τα «youngtimer» 20-29 ετών.

Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.

Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 3 με 4 μονόωρες στάσεις καθώς και μία 3ωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση.

Η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιόμετρα, ενώ για το 12ωρο έπαθλο στα 400 χιλιόμετρα για όσους δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους.
Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 15 περίπου επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, ανοιχτές στην κυκλοφορία, με 30 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα.

Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απατούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα.

Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα!

Οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μπορούν να δηλώσουν έως τις 21 Σεπτεμβρίου και να επωφεληθούν του εκπτωτικού παραβόλου.