Επιστρέφει η κατηγορία D CUP και μάλιστα ως η πολυπληθέστερη στο PICK

Ο θεσμός του D Cup για τους λάτρεις του Kart είναι πολύ γνωστό αφού ίσως είναι και το μακροβιότερο έπαθλο εκτός του Πρωταθλήματος.

Μετά λοιπόν την μικρή ανάπαυλα του πρώτους μήνες του 2017, η κατηγορία επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ με 15 συμμετοχές στο 9o PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light, που την κάνει και την πολυπληθέστερη του Αγώνα.

Ο θεσμός έχει δημιουργηθεί από οδηγούς του χώρου για τους οδηγούς του χώρου και για αυτό έχει αγαπηθεί όσο κανένας άλλος.

Ας δούμε όμως το γιατί. Το D Cup είναι μακράν ότι πιο δύσκολο σε Αγώνα για το Ελληνικό Kart έχουμε συναντήσει αφού δεν μετράει μόνο η οδηγική ικανότητα του οδηγού ή το πόσο γρήγορο είναι το kart, αλλά τεράστιο ρόλο παίζει και η στρατηγική. Διαβάστε μερικά από τα “ιδιαίτερα του κανονισμού” σε “απλά Ελληνικά” :

  • Ο θεσμός δεν έχει ημιτελικό και τελικό. Έχει δύο ημιτελικούς όπου ο πρώτος του πρώτου ημιτελικού ξεκινάει τελευταίος στο δεύτερο. Ο δεύτερος ξεκινάει προτελευταίος και ούτω καθ’ εξής.
  • Για τον τελικό η κατάταξη βγαίνει από τον μέσο όρο των δύο αποτελεσμάτων. ΠΧ 4ος στον πρώτο ημιτελικό και 6ος στον δεύτερο σημαίνει ότι ξεκινάς 5ος στον τελικό.
  • Επιβραβεύεται αυτός που δεν τρακάρει. Δηλαδή ο οδηγός που προκαλεί ατύχημα ή εμπλέκεται σε αυτό στην επόμενη φάση ξεκινάει από το τέλος.
  • Όσο πιο αργά έχει ατύχημα τόσο το καλύτερο. Δηλαδή αυτός που θα τρακάρει στον 3ο γύρο θα ξεκινήσει τελευταίος ενώ αυτός που θα τρακάρει στον 8ο γύρο θα ξεκινήσει προτελευταίος.
  • Ο Αγώνας αποτελείται από 20 γύρους. Αρκετούς παρά πάνω δηλαδή από το Πρωτάθλημα.

Όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που έχουν κάνει το θεσμό τόσο αγαπητό και έχει τόσους φανατικούς ακόλουθους.

Δεδομένο λοιπόν πως στο 9o PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light η κατηγορία που θα κλέψει τα φώτα σε επίπεδο ανταγωνισμού θα είναι αυτή την D CUP.