Έδωσε μάχες και θέαμα η Φτέρη στο 7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου

Η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου (Α.Λ.Μ.Α.) έδωσε την ευκαιρία σε 23 πληρώματα και αρκετούς θεατές να απολαύσουν και πάλι την κατηφορική ειδική διαδρομή ΦΤΕΡΗ, που είναι ίσως η καλύτερη ασφάλτινη ειδική διαδρομή στην Ελλάδα.

Ο καιρός έκανε την χάρη σε όλους με ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο κάτι που έκανε και αρκετούς θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Ο Αγώνας προσμετρούσε στο Ασφάλτινο Έπαθλο Πελοποννήσου με την πόλη του Αιγίου να είναι το επίκεντρο και η κατηφορική ειδική «ΦΤΕΡΗ», να αποτελεί το πεδίο των μαχών για τους τολμηρούς αγωνιζόμενους, όπου διατηρώντας την φήμη της και παρά τις λίγες σχετικά συμμετοχές έδωσε έντονες μάχες και πρόσφερε θέαμα.

Το Σάββατο διεξήχθη ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στο ΙΚΤΕΟ ΑΙΓΙΟΥ AUTOVISION στην περιοχή Ρυάκια Αιγίου και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών στο Αίγιο, για την τελετή της πανηγυρικής εκκίνησης στον χώρο της πλατείας.

Ο αγώνας ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής με μια πολύ μικρή καθυστέρηση και όλα κύλησαν ομαλά με εγκαταλείψεις μόνο από μηχανικές βλάβες. Νικητές του Αγώνα αναδείχθηκαν οι «ΝΙΚΟΝ» – ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ με MITSUBISHI EVO 9 με δεύτερους τους τοπικούς ΡΟΙΔΟΠΟΥΛΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ με PEUGEOT 205 MAXI ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με PEUGEOT 106 S16.

Στην F2 πρώτοι τερμάτισαν οι ΡΟΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ με PEUGEOT 205 MAXI, δεύτεροι τερμάτισαν οι ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με PEUGEOT 106 S16 και τρίτοι οι ΚΟΥΝΙΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με CITROEN AX.

Για την κατηγορία C6 πρώτοι τερμάτισαν ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ με CITROEN SAXO VTS, δεύτεροι οι ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ – ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΒΑΣΩ με TOYOTA YARIS και τρίτοι τα Πατρινά αδέρφια ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ με CITROEN SAXO

Για την κατηγορία C4+C5 νικητές ήταν οι ΡΟΪΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ με PEUGEOT 205 MAXI, δεύτεροι οι ΚΟΥΝΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με CITROEN AX και τρίτοι οι ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με PEUGEOT 205.

Για την μάχη της κλάσης C6/N2 νικητές αναδείχθηκαν οι ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ με CITROEN SAXO VTS, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους ΚΑΜΠΕΡΟ ΑΛΕΞΗ – ΚΑΜΠΕΡΟ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ με CITROEN SAXO ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι ΔΕΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ με PEUGEOT 106.

Άτυχοι ήταν οι ΘΕΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ – ΘΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με PEUGEOT 106 S16 όπου λίγα χλμ πριν τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους και ενώ βρίσκονταν στην πρώτη θέση την Ν2, τους έσκασε το πίσω λάστιχο ενώ πήγαιναν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ευτυχώς αποφεύγοντας τα χειρότερα. Οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ με PEUGEOT 205 MAXI έμειναν στο πρώτο σκέλος αφού τους «πρόδωσε» η τρόμπα βενζίνης.   Άτυχοι και οι  ΓΟΥΛΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με PEUGEOT 106 S16 όπου εγκατέλειψαν από Μηχανική βλάβη. Οι ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΤΖΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με PEUGEOT 106 S16 εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη, ενώ οι ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΟΥΡΔΟΥΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με NISSAN MICRA K12 εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους αφού μετά από μια «μπούκα» έσκασε το πίσω δεξιά ελαστικό.

Πιο άτυχοι από όλους οι ΣΟΥΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ SUZUKI SWIFT GTI όπου το σαζμάν του αυτοκινήτου τους «παρέδωσε πνεύμα» λίγες ώρες πριν την έναρξη του Αγώνα, με το πλήρωμα να κάνει τεράστιες προσπάθειες για την συμμετοχή τους σε αυτόν, με διαφορετικό αυτοκίνητο κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό η Οργανωτική Επιτροπή.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ F2

1ο ΣΚΕΛΟΣ

2ο ΣΚΕΛΟΣ