Δοκιμές πρόσκρουσης στα 100 Km/h από την Volkswagen

Η Volkswagen θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κέντρου δοκιμών των συστημάτων ασφαλείας στο οποίο θα πραγματοποιούνται και δοκιμές πρόσκρουσης με ταχύτητες έως τα 100 km/h.

Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί στην έδρα της εταιρίας στο Βόλσμπουργκ, θα έχει έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων και θα λειτουργεί ως μονάδα για την δοκιμή των συστημάτων ασφαλείας του ομίλου VW.

Μεταξύ άλλων στις εγκαταστάσεις θα λειτουργεί και χώρος για δοκιμές πρόσκρουσης με δυνατότητα επιτάχυνσης έως τα 100 km/h για οχήματα έως τρείς τόνους και ικανότητα διεξαγωγής περισσότερων από δύο δοκιμών κάθε μέρα. Στόχος της εταιρίας εκτός από την παρατήρηση της δομικής συμπεριφοράς των οχημάτων της είναι και η διαπίστωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων προειδοποίησης και μείωσης των συνεπειών σύγκρουσης.

Το κέντρο δεν θα είναι βέβαια αποκλειστικά αφιερωμένο στις δοκιμές πρόσκρουσης. Θα διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και για άλλου είδους δοκιμές, όπως για παράδειγμα δυναμόμετρο, προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών σε πολλούς τομείς.

ΠΗΓΗ : http://www.newsauto.gr/