Χαντζαράς, Ντουφεκιάς, και Τούντας οι νικητές στον Μαραθώνα

Έχουμε δει πολλούς Αγώνες. Αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε δει μάχες, ανατροπές, αδικίες, αποτελέσματα να κρίνονται στην λεπτομέρεια.

Κυρίες και κύριοι όποιος έχασε τη “νέα μάχη του Μαραθώνα” μάλλον δεν θα έχει την τύχη να το ζήσει. Για εμάς τους τυχερούς χαράχτηκε βαθιά στην μνήμη μας και θα κάνουμε πολύ καιρό να πάψουμε να την σκεφτόμαστε αλλά και να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτή.

Tο Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στον Μαραθώνα λοιπόν χτύπησε η καρδιά του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Drift. Σε μια “αλάνα” όπου προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι μετρ του είδους της Proactionmotorsport ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν το MDC Drift (Mediteranean Drift Challenge) και τους Τελικούς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της PRO και του Πανελλήνιου Κυπέλλου της Street Legal, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΑ, με την υποστήριξη του ενεργειακού ποτού Monster.

Το θέαμα ξεκίνησε από την Παρασκευή αφού σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν στηθεί στο Park Service και έτσι οι Διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν για ένα μικρό διάστημα Ελεύθερα Περάσματα ώστε να εξοικειωθούν όλοι με την χάραξη της διαδρομής που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και “χιλιομετράτη”, με τις εξέδρες να δίνουν την δυνατότητα της οπτικής επαφές με όλο το μήκος της πίστας.

Το Σάββατο όταν τελείωσαν τα τυπικά (Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος) τα μοτέρ πήραν μπροστά και μέχρι το μεσημέρι οδηγοί και μηχανικοί προσπαθούσαν να βρουν τις ιδανικές ρυθμίσεις για τα απογευματινά βαθμολογημένα.

Την Κυριακή το πρωί άρχισαν οι μάχες με την 32άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την PRO όπου πιστέψτε μας, οι μάχες ήταν επικές, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα στους αρκετούς θεατές που ήρθαν από νωρίς το πρωί.  Νικητής μέσα από μια δύσκολη πορεία αναδείχθηκε ο Νίκος Τούντας που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Λυμπέρη Μανώλη. Στον μικρό τελικό νικητής ήταν ο Ηρακλής Λεοντής αφού επικράτησε του Μηλιώτη Λευτέρη. Στα αξιοσημείωτα του Αγώνα η απουσία του Χρήστου Χαντζαρά από το βάθρο ο οποίος μετά από ένα πέρασμα για σεμινάριο, έκανε ένα τραγικό σφάλμα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό βγάζοντας εκτός πίστας και τις δύο του ρόδες, με συνέπεια να μηδενιστεί και να χάσει την μάχη. Αμέσως μετά τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για την βαθμολογία του Πρωταθλήματος αφού Λεοντής και Χαντζαράς είχαν πολύ μικρή διαφορά με την ομάδα του Χρήστου να έχει πέσει ψυχολογικά καθώς είχαν στο μυαλό τους ότι έχασαν την πρώτη θέση του Πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν ίσχυε, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ηρακλής Λεοντής αφού ο Χρήστος έκοψε το νήμα του Πρωταθλήματος με έναν μόνο πόντο διαφορά από τον συναθλητή του και αντίπαλό του.

Πραγματικά και οι δύο ομάδες δίδαξαν ήθος και αξιοπρέπεια δίνοντας ο ένας συγχαρητήρια στον άλλον.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε η μάχη για την κατηγορία Street Legal που μόνο “μικρή” δεν θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Οι βαθμολογητές “έπαθαν πλάκα” με τα περάσματα από την πλειοψηφία των οδηγών αφού το επίπεδο πλέον έχει ανέβει κατακόρυφα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Νίκος Ντουφεκιάς επικράτησε και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον Μεγάλο Τελικό απέναντι στον Μανή Φώτη. Στον Μικρό Τελικό νικητής ήταν ο Ανδρουτσόπουλος Φώτης απέναντι στον Γραβά Σπύρο.

Οι μάχες δεν είχαν σταματημό αφού αμέσως μετά άρχισαν οι Ευρωπαικές μάχες με πολλούς Έλληνες οδηγούς να προσπαθούν να κρατήσουν την Ελληνική σημαία ψηλά, κάτι που έκαναν επάξια. Η 16άδα είχε πραγματικά μέσα ονόματα δυναμίτες του χώρου, οι οποίοι πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους πάνω από  2500 θεατές που παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή τον Αγώνα.

Στον Μεγάλο Τελικό επικράτησε αδιαμφισβήτητα ο Έλληνας Χρήστος Χαντζάρας επικρατώντας του Κύπριου Χριστοφόρου Γιώργου. Στον Μικρό Τελικό ο Ουκρανός Miller Max επικράτησε του Γρηγορίου Σέρτζιο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – PRO

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ – STREET LEGAL

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MDC