Αποθέωσαν τον συμπατριώτη τους Felipe Massa οι Βραζιλιάνοι

Ο Felipe Massa αν και δεν κατάφερε να τερματίσει στον τελευταίο Αγώνα της καριέρας του, αφού είχε μια επαφή με την μπαριέρα στην τελευταία στροφή της πίστας, κέρδισε το χειροκρότημα από τους συμπατριώτες του.

Μετά την έξοδο του Βραζιλιάνου ο Αλυτάρχης διέκοψε τον Αγώνα με καθεστώς Safety car μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Massa. Ο Οδηγός ξεκίνησε να περπατάει προς το box της ομάδας του και μέσα στην ατυχία του ίσως έζησε την πιο ένδοξη στιγμή της καριέρας του. Περνώντας μπροστά από την κεντρική κερκίδα της Αφετηρίας αλλά και μέσα στα Pits το χειροκρότημα θεατών – μηχανικών – φίλων και θαυμαστών επισκίασε τα πάντα.

Πρώτοι τον υποδέχτηκαν οι γυναίκα και το παιδί του, ενώ όλοι οι μηχανικοί των ομάδων έχει στηθεί σε παράταξη και στο πέρασμα του οδηγού τον καταχειροκροτούσαν. Αμήχανη στιγμή όταν ο Βραζιλιάνος έφτασε στο box της Ferrari όπου οι μηχανικοί της Ιταλικής ομάδας τον έπνιξαν στην αγκαλιά τους, με τον Βραζιλιάνο όμως να μην είναι και τόσο ενθουσιώδεις, όπως θα παρακολουθήσετε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Μερικά από τα λόγια του Βραζιλιάνου (χωρίς μετάφραση) :

“It’s impossible to explain my feelings,” said Massa.

“We couldn’t finish the race. I wanted to finish in the right way, with the flag on the top. Unfortunately, I couldn’t, but I think God knows what to do.

“I was just walking, in front of my people, with this amazing reaction. Not just from the fans but from all the people in Formula 1 coming out to clap their hands for me.

“It’s impossible to explain these emotions.

“I never expected this in my life, I don’t think I deserved as much as this, [so] the minimum I can say is thank you very much to everyone, all the people I’ve worked with, all of the fans.”

He summed up: “I will never forget this day.”