Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ελαστικών Kart 2017 – 2019

Η Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους τύπους των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Karting Ελλάδας την τριετία 2017-2019.

Τις σημαντικότερες αλλαγές θα έχουν οι κατηγορίες Club και ΚΖ2: Στην Club επιλέχθηκε η πρόταση της Ν. Περιστεράς & ΣΙΑ Ε.Ε. για ένα νέο, πιο μαλακό και πιο ποιοτικό μοντέλο της Dunlop, το RS1. Στόχος της επιλογής είναι να αυξήσει την οδηγική ευχαρίστηση χωρίς όμως να παραμελήσει την μακροζωία των ελαστικών που είναι σημαντικός παράγοντας για τους αθλητές της κατηγορίας. Επίσης, σημαντική παροχή προς τους αθλητές της κατηγορίας θα είναι η κλήρωση 2 δωρεάν σετ ελαστικών μετά από κάθε αγώνα. Τέλος, για πρώτη φορά η κατηγορία θα έχει υποχρεωτικό τύπο ελαστικού βροχής, το CIK FIA homologated για το 2017 – 2019 μοντέλο KT14 W13, επίσης της Dunlop.

Η κατηγορία 60 Mini θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί VEGA αλλά με το νέο μοντέλο (SL10) που έχει επιλέξει και η CSAI, όσον αφορά στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το Ιταλικό πρωτάθλημα. Στις κατηγορίες Junior, Senior, ΚΖ3 και ΚΖ2 επιλέχθηκαν τα νέα, CIK FIA homologated για το 2017-2019 μοντέλα της MG με κωδικούς HZi (option για τις Junior, Senior, ΚΖ3) και FH (prime για την ΚΖ2). Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού ήταν σαφές ότι τα CIK FIA homologated ελαστικά που θα πρότειναν οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να ήταν μοντέλα homologation 2017-2019, ώστε να διασφαλίζεται σε όλη τη διάρκεια της τριετίας τόσο η επάρκεια του στοκ όσο και η φρεσκάδα τους.

Όπως καθιερώθηκε πέρυσι, έτσι και φέτος, οι αθλητές των κατηγοριών Mini, Junior, Senior, ΚΖ3 και KZ2 θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κατόπιν κλήρωσης 1 δωρεάν σετ ελαστικών. Αναλυτικά οι προσφορές που επικράτησαν ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

 

Κατηγορία 60 ΜΙΝΙ

Slick: Vega SL10, τιμή σετ 114 ευρώ, προμηθευτής Athens Kart Shop Κ. Μιχαλόπουλος

Βροχής: Vega WE, τιμή σετ 148 ευρώ, προμηθευτής Athens Kart Shop Κ. Μιχαλόπουλος

Κατηγορίες JUNIOR, SENIOR, ΚΖ3

Slick: MG HZi, τιμή σετ 150 ευρώ, προμηθευτής “Athens Kart” Ε.Π.Ε, Γ. Καμιτσάκης – Κ. Μιχαλόπουλος

Βροχής: MG WT, τιμή σετ 170 ευρώ, προμηθευτής “Athens Kart” Ε.Π.Ε, Γ. Καμιτσάκης – Κ. Μιχαλόπουλος

Κατηγορία CLUB

Slick: Dunlop RS1, τιμή σετ 140 ευρώ, προμηθευτής Ν. Περιστεράς & ΣΙΑ Ε.Ε.

Βροχής: Dunlop KT14 W13, τιμή σετ 165 ευρώ, προμηθευτής Ν. Περιστεράς & ΣΙΑ Ε.Ε.

Κατηγορία ΚΖ2

Slick: MG FH, τιμή σετ 153 ευρώ, προμηθευτής “Athens Kart” Ε.Π.Ε, Γ. Καμιτσάκης – Κ. Μιχαλόπουλος

Βροχής: MG WT, τιμή σετ 170 ευρώ, προμηθευτής “Athens Kart” Ε.Π.Ε, Γ. Καμιτσάκης – Κ. Μιχαλόπουλος