Αποτελέσματα 3ης Ανάβασης Ζακύνθου “Διονύσης Κορωνιός”

Έπεσε η καρό σημαία στον πρώτο στην ουσία Αγώνα (μετά την αναβολή του Βραχασίου) για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος Αναβάσεων στην 3η Ανάβαση Ζακύνθου «Διονύσιος Κορωνιός». Με τις Δηλώσεις Συμμετοχών να αριθμούν μόλις τις είκοσι τρεις η Τοπική Λέσχη της ΑΛΕΖ έκανε έναν Αγώνα που θα ζήλευαν μέχρι και διοργανώσεις με τριψήφια νούμερα. Η ΑΛΕΖ για μια ακόμη φορά ήταν άριστα φιλόξενη και έκανε όλους αυτούς που την τίμησαν να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο στο νησί του Ιονίου.

Στο αγωνιστικό μέρος παρά τις λίγες συμμετοχές δεν ήταν μικρός ο ανταγωνισμός, καθώς είδαμε μάχες όμορφες. Στην ομάδα Ν την νίκη πήρε ο Γιώργος Κορωνιός με MITSUBISHI EVO IX . Στην ομάδα Α ο τοπικός σούπερ σταρ Ρένος Παπαδάτος με PEUGEOT 106 S16 της κλάσης Α6 είχε τον πρώτο λόγο κερδίζοντας το πρώτο σκαλί.  Ο Νίκος Σταμίρης με BMW E30 πήρε την ομάδα Ε, ενώ για την FSA ο Γιώργος Παναγόπουλος  με BMW E30 ενώ ο Κώστας Μπιάζης BMW E30 στην FST2 πήραν τις πρώτες θέσεις.

Στις επί μέρους κλάσεις ξεκινώντας από την Ν4 ο Γιώργος Κορωνιός ήταν και εκεί νικητής αφήνωντας στο δεύτερο σκαλί μετά από πολύ δυνατή μάχη τον Ποσειδώνα Γορίτσα με MITSUBISHI EVO X.

Στην Α6 ο Ρένος Παπαδάτος με PEUGEOT 106 S16 δεν άφησε περιθώρια στους Γιώργο Χαρμαντά με CITROEN SAXO VTS και Μίλτο Αγγλόπουλο με CITROEN C2/R2 και πήραν δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Πρώτος για την κλάση της Ε12 τερμάτισε ο Νίκος Σταμίρης με BMW E30 με δεύτερο τον Στέλιο Τυρογαλά με MAZDA 323GTR και τρίτο τον Γιώργος Κανδήλας με BMW E30 που «κάπνισε» όλο το βουνό.

Στην FSA ο Γιώργος Παναγόπουλος  με BMW E30 τερμάτισε στην πρώτη θέση, εμπρός από τον Γιάννη Παρασχή με BMW E30 που τερμάτισε δεύτερος και τον Παναγιώτη Δουβάλημε BMW Ε36 που ήρθε τρίτος.

Στην FST2 ο Κώστας Μπιάζης με BMW E30 πήρε την νίκη, με τους Γιάννη Βούρτη με FIAT PUNTO GT και Χριστόφορο Γερολυμάτο με TOYOTA STARLET να καταλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Χρήστος Χάιδος με PEUGEOT 106 RALLYE KC ήταν μοναδική συμμετοχή στην Ε9, ενώ ο Διονύσης Πανάς με  TOYOTA STARLET στην Ε10.

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος είναι η 11η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 25 & 27 Ιουνίου 2016 από την ΦΙΛΜΠΑ με την συνδιοργάνωση της ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΦΩΤΟ : Πάρης Καλόφονος