Αποχωρεί η VW από το WRC?

Φήμες μιλούν πως η Volkswagen είναι έτοιμη να ανακοινώσει την αποσώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Ο Όμιλος σε συνέχεια των περικοπών που κάνει αποφάσισε και την αποχώρησή της εταιρείας, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) αν και προέρχεται από τέταρτη συνεχή νίκη στο Ράλι Ουαλίας Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή.

Το θέμα είναι από τα βασικά που θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της, στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανία, την Τρίτη 1η Νοέμβρη.

Όπως αναμένεται ο πρόεδρος, ο Matthias Mueller, θα ανακοινώσει το τέλος ενόςεξαιρετικά  επιτυχημένου προγράμματος WRC της εταιρείας ως άμεσο αποτέλεσμα της οικονομικής επιβάρυνσης που δέχτηκε η Volkswagen στον απόηχο της χειραγώγησης των εκπομπών με το σκάνδαλο του Dieselgate. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει πριν από τον τελικό γύρο του 2016 WRC στο Κοφς Χάρμπουρ, στην Αυστραλία στις 17 Νοεμβρίου.

Μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η παύση ενός έτους πριν την οριστική αποχώρηση, με βλέμμα στην επιστροφή το 2018.

Από το 2013 μέχρι σήμερα η Volkswagen έχει σημειώσει 41 νίκες, μεταξύ των οποίων τέσσερα Πρωτααθολήματα Κατασκευαστών και τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών.

Η παραπληροφόρηση όμως μιλάει για την “απλή” αλλαγή ρότας με επίκεντρο την Formula Ε.