Ακόμη Μια Σημαντική Εμπειρία Για Τον Αλέξανδρο Ντ’ Άρσυ

Τα σχολεία μπορεί να τελείωσαν, όμως οι διακοπές του Αλέξανδρου Ντάρσυ είναι λίγο διαφορετικές από εκείνες των συνομηλίκων του, με τον 14χρονο οδηγό να συνεχίζει επιτυχώς την παρουσία του σε διεθνείς αγώνες καρτ, με υψηλό μάλιστα επίπεδο συναγωνισμού.

Ο Αλέξανδρος Ντάρσυ βρέθηκε στις 15-19 Ιουνίου στο Grantham της Ανατολικής Αγγλίας, για να συμμετάσχει στο “IAME European Open” που διεξήχθη σε μια από τις πιο γνωστές πίστες καρτ της χώρας, το PF International Kart Circuit. Ο αγώνας περιλάμβανε 3 κατηγορίες, την Junior X30, την Senior X30 και την IAME Cadet με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην Junior X30, λόγω της συμμετοχής του Αλέξανδρου Ντάρσυ. Ο νεαρός οδηγός βελτίωνε διαρκώς τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποκορύφωμα τον τελικό, όταν και πλασαρίστηκε στην 13η θέση της κατάταξης, όντας ταυτόχρονα 2ος μεταξύ των ξένων οδηγών που συμμετείχαν, σε έναν αγώνα που κυριάρχησαν οι Άγγλοι, των οποίων το επίπεδο είναι δεδομένα πολύ υψηλό.

Αυτή ήταν ακόμη μια σημαντική εμπειρία για τον Αλέξανδρο, αφού άλλωστε ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά για εκείνον, οπότε έπρεπε να συνδυάσει τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση εντός πίστας, καθώς το παραμικρό λάθος μπορούσε να κοστίσει σε χρόνο και θέσεις, με τη διαχείριση ορισμένων τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν. Ένα τέτοιο, τεχνικό πρόβλημα στις Χρονομετρημένες Δοκιμές, δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 26η θέση. Η συνέχεια όμως ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Αλέξανδρο να επιδεικνύει ωριμότητα και να πλασάρεται στη 19η θέση του ημιτελικού, θέση από την οποία ξεκίνησε στον Τελικό, στον οποίο κατετάγη όπως προαναφέραμε, στη 13η θέση. Ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε το επίπεδο του συναγωνισμού σε έναν αγώνα διεθνούς εμβέλειας, με πολύ καλές συμμετοχές.

Μακάρι η συνέχεια για είναι ανάλογη, όχι μόνο για τον Αλέξανδρο μα και για άλλα αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά που έχουν ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους στον χώρο του ελληνικού καρτ.

 

Αποτελέσματα (Τελικός)

Αποτελέσματα (Ημιτελικός)

Αποτελέσματα (Δοκιμαστικά)