5ος στην κατηγορία WRC2 ο Έλληνας Jourdan Serderidis στο WRC Αυστραλίας

Πήρε το αίμα του πίσω ο Έλληνας Jourdan Serderidis στο WRC Αυστραλίας αφού πριν δύο χρόνια το 2014 είχε εγκαταλείψει λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Φέτος ο Έλληνας οδηγός κατάφερε όχι μόνο να τερματίσει αλλά να πάρει και την 5η θέση στην κατηγορία WRC2 και την 23η θέση στην Γενική Κατάταξη, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα. Ξεπερνώντας το μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη την πρώτη μέρα του αγώνα, επέστρεψε με την διαδικασία SUPER RALLY με ποινή 35 λεπτών καταφέρνοντας κάτι που έμοιαζε άπιαστο.

Το Citroen DS3 αν και παρουσίασε και ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να αντεπεξέλθει στην μεγάλη δυσκολία του αγώνα, δίνοντας την χαρά στον Έλληνα οδηγό του :  «Οδηγήσαμε για δύο ολόκληρες ειδικές με δεύτερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε ρυθμό και αναγκαστήκαμε να οδηγήσουμε αργά μέχρι το service. Ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και μπορέσαμε να ευχαριστηθούμε τις δύο τελευταίες ειδικές του αγώνα» δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος μας στο WRC.
«Ο τερματισμός στο Ράλλυ Αυστραλίας ήταν ένας ανεκπλήρωτος στόχος για μένα, μετά την άδικη εγκατάλειψη μου στον αγώνα του 2014 λίγα χιλιόμετρα πριν από τη ράμπα του τερματισμού. Ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να επιστρέψω και να μπορέσω να τον ολοκληρώσω. Τα κατάφερα φέτος, παρά τα μηχανικά προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου», συμπλήρωσε ο Καβαλιώτης οδηγός.

Τη νέα χρονιά ο Σερδερίδης θα οδηγήσει ένα Citroen DS3 WRC σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τις συμμετοχές να μετρούν στο νεοσύστατο πρωτάθλημα που θα απευθύνεται σε ιδιώτες.