5ο Athens Rally Sprint : Aναβολή του αγώνα

Το 5ο Athens Rally Sprint που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 Σεπτεμβρίου δυστυχώς αναβάλλεται. Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει λόγους “περιβαντολογίας”. Σας παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

Με αποκλειστικό γνώμονα την αποφυγή και της παραμικρής επιπλέον επιβαρυντικής επίδρασης στο φυσικό περιβάλλον της πληγείσας από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής, τα Σωματεία ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. αποφάσισαν την αναβολή του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις παρυφές της Πάρνηθας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – λιγότερο από έναν μήνα μετά τις πυρκαγιές. Η νέα ημερομηνία του αγώνα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συγκεκριμένα, η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., συνδιοργανωτές του αγώνα, κατέληξαν στην απόφαση της αναβολής του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών που ελλοχεύει σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, και συνυπολογίζοντας την ιδιαίτερη επιβάρυνση που δέχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών, που υποστηρίζουν τον αγώνα με την πολύτιμη αρωγή τους.

Θυμίζουμε ότι η διαδρομή του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος, μήκους 14,53 χλμ., έχει το σημείο εκκίνησής της στη Μαλακάσα (Σφενδάλη), και το σημείο τερματισμού της λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής, στην περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων της Βαρυμπόμπης.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 5ου Athens Rally Sprint – Άγιος Μερκούριος θα ανακοινωθεί, μόλις οριστικοποιηθεί, με νέο Δελτίο Τύπου. Τα Σωματεία ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., έχοντας ως βασική προτεραιότητα το σεβασμό στον φυσικό πλούτο των περιοχών που φιλοξενούν τους αγώνες αυτοκινήτου, καθώς και στο έργο των Μέσων προστασίας του, σας ευχαριστούν για την κατανόηση.