3ος γύρος TRC

Η συνέχεια για το Έπαθλο Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης “Timed Rally Challenge” θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στη Σπάρτη.

Ο 3ος γύρος του Επάθλου TRC που φαίνεται διανύει την πρώτη του αγωνιστική σεζόν στο ημερολόγιο των αγώνων, διοργανώνεται από το Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης” σε ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη διαδρομή στις Καρυές Λακωνίας, μήκους 3,7 χιλιομέτρων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός στην προσπάθεια, καθώς ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός, το Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών , αλλά και οι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί σύλλογοι συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε έκταση 400 στρεμμάτων και έχει διαμορφωθεί μια διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων, με ποικιλία στροφών και έχοντας ως βασικό γνώμονα την ασφάλεια συμμετεχόντων και θεατών, καθώς και την ελαχιστοποίηση του κόστους από πλευράς φθορών των οχημάτων. Επειδή η διαδρομή διεξάγεται σε άριστο οδόστρωμα και είναι επίπεδη, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαρκώς την πορεία του αυτοκινήτου.

Το αγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει 2 σκέλη, με το κάθε σκέλος να έχει μήκος 3,75 χιλιομέτρων. Στον αγώνα μετρά ο χρόνος και των τεσσάρων περασμάτων , ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης στο 1ο σκέλος, ο αγωνιζόμενος έχει την δυνατότητα συμμετοχής στο 2ο, χωρίς όμως να λάβει χρόνο κατάταξης. Σημειώνεται, πως επειδή ο χώρος έχει παραχωρηθεί μόνο για τον αγώνα , οι δοκιμές θα γίνονται μόνο με ΙΧ, ακολουθώντας το γενικό κανονισμό ράλλυ.