Με 36 Συμμετοχές το 40ο Ράλλυ Κρήτης

Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης θα φιλοξενήσει στην Κρήτη τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου του 2018, προκηρυγμένο από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ΟΜΑΕ. Το 40ο Ράλλυ Κρήτης έχει επετειακό χαρακτήρα αφού συμπληρώνονται 40 αγώνες από την πρώτη διεξαγωγή του το 1979.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου αποτελείται από 7 αγώνες σε όλη την επικράτεια.

Πρόγραμμα 2018:

1. ΚΡΗΤΗΣ 31 – 01 Μαρτίου/Απριλίου (Ηράκλειο)

2. ΛΑΜΙΑΣ 12 – 13 Μαΐου (Λαμία)

3. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 09 – 10 Ιουνίου (Βόλος)

4. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ 07 – 08 Ιουλίου (Ιωάννινα)

5. ΔΕΘ 15 – 16 Σεπτεμβρίου (Θεσσαλονίκη)

6. ΛΑΡΙΣΑΣ 13 – 14 Οκτωβρίου (Λάρισα)

7. ΠΑΛΑΔΙΟ 24 – 25 Νοεμβρίου (Αττική)

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και την ευχαρίστηση αγωνιζομένων και θεατών. Αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν σε δυο μέρες , μήκους 75,6 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα μαζί με τις απλές διαδρομές αγγίζει τα 312 χιλιόμετρα.

Το κέντρο του αγώνα και το Service Park θα βρίσκονται καθ’όλη τη διάρκεια στον εξωτερικό χώρο του Acqua Plus. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενώ η τελετή λήξης στο Acqua Plus. Η βράβευση των νικητών και η απονομή των επάθλων θα γίνει μες στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας κοντά στον οικισμό των Ποταμιών, με την υποστήριξη των φιλόξενων κατοίκων του.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του “Ι.ΚΤΕΟ ΠΑΤΡΩΝΑΚΗΣ”, στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. Από τις 17:00 θα γίνεται παρουσίαση των αγωνιστικών πληρωμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Το κοινό θα θαυμάσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε μια ανοιχτή εκδήλωση ,όπου θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον μηχανοκίνητο ΄΄κόσμο΄΄. Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 πάνω στη ράμπα αφετηρίας στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι με τα αυτοκίνητα τους θα κατευθυνθούν προς τα Μάλια για την πρώτη ειδική διαδρομή Μάλια – Κράσι στις 18:48. Η ειδική θα επαναληφτεί στις 20:23 ως ΄΄νυχτερινή΄΄, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αγωνιζόμενους και θεατές. Οι πρόσθετοι προβολείς στα αγωνιστικά θα δώσουν μια ιδιαίτερη αγωνιστική χροιά μες στη νύχτα. Το πρώτο σκέλος τελειώνει με 45λεπτο σέρβις στο Acqua Plus αργά το βράδυ και μετέπειτα είσοδο των αυτοκινήτων σε καθεστώς Park Ferme

Την Κυριακή 1 Απριλίου στις 10:00 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα που αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Ποταμιές-Ασκοί και Σμάρι-Επισκοπή, που θα διεξαχθούν από τρεις φορές η κάθε μία. Το 40o Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:43 της ίδιας μέρας, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στο Acqua Plus. Θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών στο Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας.

Η προσπάθεια του Α.Ο.Κ. γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Πολύ σημαντική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Χερσονήσου.

Επίσης ο ΑΟΚ συνεργάζεται στενά με τη Ελληνική Αστυνομία ,το τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού , ώστε να παραχθούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην διοργάνωση του Ράλλυ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του σωματείου Αγγουράκη Ελένη στο τηλ. 6976897007

Στην σελίδα του Α.Ο.Κ. στο Facebook ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ