17ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών: Αποτελέσματα

Με νικητές τους Φώτη Μπρόζο-Τάσο Βογιατζή ολοκληρώθηκε ο αγώνας που διεξήχθη στην Ειδική Διαδρομή Ξηρότοπος, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016.

Το 17ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών ήταν ο 3ος αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος και διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών” (Λ.Α.Μ.Σ.) με τη συμμετοχή 18 πληρωμάτων. Οι συμμετέχοντες, αγωνίστηκαν 3 φορές στην Ειδική Διαδρομή “Ξηρότοπος” που είχε μήκος 10,4 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα μαζεμένος από πλευράς χιλιομέτρων, αφού είχε συνολικό μήκος 46,6 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 31,2 αφορούσαν στην Ειδική Διαδρομή.

Μετά την Πανηγυρική Εκκίνηση στην Πλατεία Κρονίου το Σάββατο 25 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενοι ετοιμάστηκαν για το κυρίως μέρος, που ήταν φυσικά τα 3 περάσματα της Ειδικής Διαδρομής. Νικητές του αγώνα, αναδείχθηκαν οι Φώτης Μπρόζος-Τάσος Βογιατζής (Citroen ZX Kit Car, C3) στην επανεμφάνιση του οδηγού στα ράλλυ και μάλιστα, για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι νικητές του αγώνα, όπως είναι λογικό επικράτησαν τόσο στην F2 όσο και στην C3. Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Δημήτρης Μπατσαράς-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2) που επικράτησαν στην C2, ενώ το βάθρο του αγώνα διαμορφώθηκε από τους Αλέξανδρο Δημητρίου-Βαγγέλη Δημητρίου (Peugeot 106, C5) που τερμάτισαν στη 2η θέση της F2 και πήραν τη νίκη στην Κατηγορία C5.  Στην τέταρτη θέση της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Νίκος Σωτηριάδης-Δημήτρης Καραγκούνης (Subaru Impreza, C2), ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3, C3) που ήταν τρίτοι στην F2 και Νίκος Παυλίδης-Γιώργος Αγγουράς (Citroen DS3 R3T, C3), οι οποίοι είχαν ποινή 10 δευτερολέπτων και τετ-α-κε που τους κόστισε σε χρόνο.

Το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος δεν θα πάει ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς η συνέχεια θα δοθεί στις 16-17 Ιουλίου, με το 22ο Ηπειρωτικό Mini Rally Autotest.

Αποτελέσματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GP IMAGES