Θα γίνω λίγο κακός : Άσε κάτω το κινητό

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

 

Αδερφέ μου. Βάλε σε μια ζυγαριά. Δεξιά το κινητό και αριστερά όσους σε αγαπούν και σε περιμένουν.

Τι θα κερδίσεις αν μιλήσεις στο κινητό την ώρα που οδηγείς; Είναι τόσο σημαντικό το email που σου ήρθε; Αξίζει τόσο πολύ το μήνυμα στο Facebook που σου έστειλαν;

Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου μιλήσω για το πρόστιμο από την Τροχαία και την αφαίρεση του Διπλώματός σου και των πινακίδων από το όχημα που οδηγείς. Σκέψου όμως. Αξίζει για μερικά δευτερόλεπτα επικοινωνίας να χάσεις την ζωή σου; Αξίζει έστω να τραυματιστείς; Αξίζει να γίνεις δολοφόνος;

Σίγουρα θα σου φανώ υπερβολικός αλλά δεν είμαι. Σκέψου καλά. Όταν χτυπά το κινητό κάνε δεξιά και ασχολήσου όση ώρα θες. Δεν θα χάσεις ΤΙΠΟΤΑ. Στην άσχημη περίπτωση μπορεί να τα χάσεις ΟΛΑ.

Είναι τραγικό που ακόμα και οι οδηγοί από τα μηχανάκια οδηγούν και μιλούν στο κινητό. Και σε πολλές περιπτώσεις με το άλλο χέρι κρατάνε και τον καφέ.

Σκέψου το με ηρεμία και θα δεις ότι έχω δίκιο. Γίνομαι κακός το ξέρω. Αλλά είμαι αληθινός. Δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από την ζωή σου και το χαμόγελο αυτών που σε αγαπούν και σε περιμένουν.

Ο νόμος στο επιτρέπει την χρήση Bluetooth. Εγώ θα σου έλεγα ούτε καν. Θα αφαιρεθείς. Και θα κάνεις κακό στον εαυτό σου. Κάνε δεξιά και χάσε 1 λεπτό από την διαδρομή σου. Δεν θα σε μαλώσει κανείς. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλων τα νεύρα είναι τεντωμένα και είμαστε έτοιμοι όλοι για καυγά. Προστάτεψε τον εαυτό σου. Σκέψου πριν το πιάσεις το ρημάδι στα χέρια σου. Σε παρακαλώ.