Ο ΣΟΑΑ στις Απονομές Επάθλων ΟΜΑΕ 2017

Οι διακριθέντες του 2017, στους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ, βραβεύτηκαν στην ετήσια τελετή απονομής επάθλων της ΟΜΑΕ. Πλήθος οδηγών γέμισε το κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τους νεαρούς αγωνιζόμενους από τον χώρο του καρτ να ξεχωρίζουν με την παρουσία τους. Ανάμεσα στους πρωταθλητές ήταν φυσικά και οι πρωταγωνιστές του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017, οι οποίοι παρέλαβαν τα έπαθλά τους απο την πρώτη χρονιά του θεσμού με τα Skoda Fabia 1.2 TSI. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Ηλιόπουλος, ώστε να παραλάβει το έπαθλο του πρωταθλητή Αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon.

Κατά την ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

“Αγαπητοί φίλοι του σπορ. Αξιότιμοι προσκεκλημένοι της οικογένειας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και των αγώνων αυτοκινήτου και καρτ. Σήμερα, εδώ χτυπάει η καρδιά του σπορ. Σήμερα σε αυτήν την τελετή γιορτάζουν οι ψυχές μας. Εν μέσω κοινωνικής και οικονομικής κρίσης όλοι εμείς εδώ οι οδηγοί δίνουμε το βροντερό παρόν και έχουμε έρθει από κάθε άκρο της Ελλάδας μας. Από τα Ιόνια Νησιά έως τα Δωδεκάνησα και από την Μακεδονία έως την Κρήτη.

Αγαπητοί φίλοι. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί με μια φωνή θέλουμε να είμαστε συνεπείς και ταπεινοί, με σεβασμό σε τρία κεφαλαιώδη πράγματα. Να γίνονται αγώνες! Να γίνονται ασφαλείς αγώνες! Και να υπάρχει προβολή τους.

Όλοι μας με προσήλωση στο καθήκον και την ανιδιοτέλεια, όσο μπορεί ο καθένας γιατί η λέξη είναι εύκολη αλλά στην πράξη, ο «κακός» εγκέφαλος που υπάρχει σε όλους μας, πολλές φορές δεν επιτρέπει ανιδιοτέλεια.

Τόσο η SEAJETS όσο και o Σύνδεσμος, έχουμε σοβαρές συζητήσεις που είναι σχεδόν τελειωμένες για φέτος, να υπάρχει εβδομαδιαία εκπομπή, η οποία θα προβάλει όλους τους αγώνες που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό θα γίνει για όλο το 2018. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να κάνω την ανακοίνωση από εδώ. Όμως το κανάλι αυτό θα είναι ένα μεγάλο κανάλι, από αυτά που βλέπουμε οι περισσότεροί μας.

Δεν θέλουμε πολλούς αγώνες θέλουμε ποιοτικούς αγώνες και δεν θέλουμε να γίνονται αγώνες για το χατίρι κάποιων η για ρουσφέτι ή για ένα ευχαριστώ.

Ας σκύψουμε όλες οι πλευρές στην ουσία! Να τηρήσουμε τους τύπους, αλλά όχι τυπολατρικά, για να μην μετατρέψουμε τον τύπο σε σφαίρα για εκβιαστικά διλλήματα. Επί τον τύπο των ήλων λοιπόν, για το σημάδι μας που είναι το καλύτερο αύριο των ελληνικών αγώνων.

Δεν πυροβολούμε το σπορ, δεν το πυροβολήσαμε δεν θα το πυροβολήσουμε! Βεβαίως η ανοχή έχει όρια. Η αδιαλλαξία και το ύφος σε οποιοδήποτε περιβάλλον δυστυχώς μπορεί να δημιουργήσει τερατογεννέσεις.

Νιώθω μεγάλο το χρέος μου έναντι των οδηγών. Με όσους μιλάω τον τελευταίο καιρό μου ζητούν να βγούμε στο μέτωπο με λευκές επιταγές. Θα τους ευχαριστήσω όλους, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου, όμως δεν θα βγω στο μέτωπο με λευκές επιταγές και δεν θα δώσω και λευκή επιταγή σε κανέναν.

Θα ήθελα στην Πανελλαδική συγκέντρωση που θα διοργανώσει ο ΣΟΑΑ, σε 10-12ημέρες, να είμαστε όλοι εκεί, σαν μια γροθιά. Θα είμαστε ασυμβίβαστοι με τα λάθη του παρελθόντος που δεν υπάρχει πρόθεση να λυθούν άμεσα και έμπρακτα. Θα είμαστε ασυμβίβαστοι με αδιάλλακτες και αυταρχικές συμπεριφορές. Θα είμαστε ασυμβίβαστοι με την ιδιοτέλεια. Ειδικά όταν παρουσιάζεται σαν ανιδιοτέλεια. Θα είμαστε ασυμβίβαστοι για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών. Θα συμβιβαστούμε όμως με την αλήθεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων των αγωνιζομένων.

Οι αγώνες αυτοκινήτου και καρτ είναι έννοια μια μεγάλη ιδέα που έχει ουσία. Θέλει αγάπη ψυχής έξω από συμφέροντα , έξω από προσωπικές κόντρες και δεν θα θαμπώσει κανείς την ψυχή μας. Η ιδέα αυτή ανήκει σε εμάς που την εμπνευστήκαμε και την υποστηρίζουμε.

Και να σας πω κάτι…. Δυστυχώς για όποιον νομίζει ότι μπορεί να καταστρέψει αυτή την ιδέα ή να την κλέψει κάνει μεγάλο λάθος. Διότι ενώ έχει τεράστια αξία, είναι άυλη και να θέλει δεν έχει τρόπο να την καταστρέψει.

Να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές!

Να μην υπάρχουν σφαίρες κάποιων που πλήττουν τους αγωνιζομένους. Όποιοι επιθυμούν να λύσουν ατομικά προβλήματα να τα λύσουν έξω από τον χώρο και να μην πυροβολούν τους αγωνιζομένους. Το μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η ψυχή μας δεν ενδιαφέρεται για είδωλα διότι αν συχνάζει η ψυχή μας κοντά στα είδωλα ποτέ δεν θα συναντηθεί με την μεγάλη ιδέα!

Σας ευχαριστώ”