KartMania : 20 χρόνια πηγή διασκέδασης και παιδείας

Το 1997 οι Αφοί Δούβρη ξεκίνησαν την κατασκευή μιας πίστας καρτ στο λόφο των Βραχνείκων , μια ιδέα που έμελε να αλλάξει για πάντα το μηχανοκίνητο αθλητισμό της Αχαΐας.

Η πίστα καρτ βρίσκεται σε ένα χώρο 20 στρεμμάτων που για τις ανάγκες που επρόκειτο να καλύψει ήταν από τις πιο σύγχρονες τις εποχής με μήκος  1040 μέτρων και πλάτος από 8 και έως 12 μέτρα. Οι κερκίδες  που βρίσκονται στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού μπορούν να φιλοξενήσουν  400 καθιστά άτομα και το καφέ που προηγείται αυτών, μπορεί να εξυπηρετήσει περί τα 150 καθιστά άτομα.  Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι διαθέτει χώρο στάθμευσης 200 οχημάτων. Σημειωτέον ότι από την πρώτη στιγμή οι Αφοί Δουβρη και κάθε χρόνο κάνουν όλες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε η Καρτμάνια να λειτουργεί με τις άδειες που προβλέπει ο νόμος.

Το Γενάρη του 1998 η πίστα άνοιξε για το κοινό, με αρχικό σκοπό την ενοικίαση καρτ από τον οποιοδήποτε Αχαιό ήθελε να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και να διασκεδάσει. Δεύτερος σκοπός ήταν να μπορέσουν οι οδηγοί καρτ τις περιοχής, αγωνιζόμενοι και χομπίστες , να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους και τα αγωνιστικά καρτ τους στους σύγχρονους  κλειστούς ειδικούς χώρους τhς . Από την αρχή λειτουργίας αυτή η καινούρια ιδέα έδειξε ότι θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον Πατρινό κόσμο, που είναι και ο πιο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Η Καρτμάνια αύτη τη στιγμή διαθέτει προς ενοικίαση 8 μονοθέσια καρτ 4 διθέσια και 4 μίνι μην αφήνοντας καμία ηλικία απέξω, όλα αγορασμένα και συντηρημένα με τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές. Στο χώρο των pits βρίσκεται διαρκώς ειδικά εκπαιδευμένος άνθρωπος ο οποίος εκπαιδεύει και επιβλέπει τους οδηγούς προτού μπουν στην πίστα και φροντίζει ούτως ώστε να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των οδηγών . Το κράνος απαραίτητη προϋπόθεση είτε για τους αρχάριους, είτε για τους πιο προχωρημένους.

Πέραν αυτών που επιλέγουν την ενοικίαση ενός καρτ, η πίστα φιλοξενεί και 60 αγωνιστικά καρτ σε ειδικό χώρο, όπου οι οδηγοί τους έχουν όλα τα απαραίτητα σύνεργα και εργαλεία ώστε να τα συντηρούν. Στον χώρο των pits λειτουργεί συνεργείο και μπουτίκ αγωνιστικού εξοπλισμού.

Πρόσθετος σκοπός μιας πίστας όμως είναι και η διεξαγωγή αγώνων, πράγμα το οποίο ήξεραν καλά οι Αφοί Δούβρη όντας καρτίστες και οι ίδιοι. Στον φιλόξενο λοιπόν αυτό χώρο φιλοξενούνται αγώνες καρτ με πανελλήνιο ή τοπικό χαρακτήρα ή συνδιασμό και των δύο. Πέραν των αγώνων καρτ, η Καρτμάνια έχει φιλοξενήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων αυτοκινήτου και συγκεκριμένα αγώνων ατομικής χρονομέτρησης gtcc και superlap αλλά και αγώνων drift. Δεξιοτεχνίες, αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα, αγώνες supermoto και minimoto, παρουσιάσεις αυτοκινήτων, test drives και ότι άλλο διαδραστικό μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι ετησίως στο πρόγραμμα της πίστας.

Σημείο αναφοράς είναι το ότι το 2011 στην Καρτμάνια πραγματοποιήθηκε το 1ο PMS( PATRAS MOTOR SHOW)  και φιλοξένησε 169 εκθέματα και περί τις 6.000 κόσμο. Κάθε χρόνο αθλητικά σωματεία όπως η ΦΙΛΜΠΑ και ο ΑΟΠ επιλέγουν το χώρο αυτό για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Φιλανθρωπικά events όπως το even4kids από τη ΦΙΛΜΠΑ, παρουσιάσεις διασώσεων από τον Ε.Ε.Σ. αλλά και οι πολύ σημαντικές προπονήσεις για το P.I.C.K. γίνονται ανελλιπώς Καρτμάνια.

Φέτος και για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της πίστας πραγματοποιήθηκε προπόνηση από τον Π.Ο.Π (ποδηλατικό όμιλο Πάτρας) και λειτούργησαν ακαδημίες για τους μικρούς φίλους του καρτ.

Εν κατακλείδι  σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα (15χλμ) λειτουργεί μία από τις ασφαλέστερες πίστες καρτ της Ελλάδας που προσφέρει θέαμα, οδηγικές συγκινήσεις , αναβάθμιση οδηγικών ικανοτήτων, ευκαιρίες χαλάρωσης , παιδεία για μικρούς και μεγάλους και το κυριότερο απόδραση από την καθημερινότητα.  Επίσης αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να κάνετε τα γενέθλια του παιδιού σας ξεχωριστά.