Αυξήσεις μέχρι και 100% για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017

 

Σύμφωνα με τα νέα σεξουαλικά πλάνα (για καθαρό σεξ πρόκειται) της Κυβέρνησης, οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών, εξετάζουν να αλλάξουν και πάλι οι κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ρίχνοντας το ατελές όριο, από τα 90 g/km (πέρσι ήταν στα 100) εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, στα 85 ή ακόμα και στα 80 g/km. Φυσικά αναλογικά βέβαια θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες κλίμακες εκπομπής ρύπων.

Σοκ όμως θα πάθουν όσοι διαθέτουν ένα παλαιότερο όχημα, αφού η ταμπέλα «ο ρυπαίνων, πληρώνει» θα γίνει ακόμα πιο φωτεινή. Με τα παλαιότερα οχήματα να φτάνουν σε σημείο να πληρώνουν μεγαλύτερο “σηματάκι” από την εμπορική τους αξία.

Ετσι το σύστημα επιβολής των τελών που καθορίζεται με τους εκπεμπόμενους ρύπους (που ισχύει σ’ όλη την ΕΕ) αναμένεται να επεκταθεί και στα αυτοκίνητα που η πρώτη τους άδειά έχει εκδοθεί παλαιότερα της 1Νοεμβρίου του 2010 -που ισχύει σήμερα- με το σενάριο να δείχνει την ημερομηνία 1η Ιανουαρίου 2007. Αυτά τα αυτοκίνητα σήμερα πληρώνουν τέλη, σύμφωνα με τον κυβισμό του κινητήρα τους. Αφού πλέον τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού έχουν περιοριστεί, τα έσοδα από αυτά έχουν μειωθεί δραστικά. Με την κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση των παλαιότερων αυτοκινήτων μικρού κυβισμού θα φτάσει ακόμα και το 100%…

Από σεξ, πως τα πάτε αγαπημένοι μου φίλοι; Για ετοιμαστείτε. Πλησιάζει το τελευταίο δίμηνο του 2016.