Έρχεται στην χώρα μας το Fiat 124 spider. Δείτε τις τιμές.

Το Fiat 124 Spider, το ιταλικό αδερφάκι του Mazda MX-5, θα ξεκινήσει να διατίθεται στη χώρα μας από το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως το βιβλίο παραγγελιών ήδη άνοιξε.

Μοναδικός διαθέσιμος κινητήρας στο Fiat 124 Spider είναι ο 1.4 MultiAir II Turbo με 140 PS, ο οποίος συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Μπορεί να επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h το βάρους 1.125 kgroadster σε 7,5’’, και μέχρι την τελική ταχύτητα των 215 km/h, ενώ η μέση κατανάλωση φτάνει τα 6,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 τα 148 g/km. Με αυτά ως δεδομένα, ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να επιλέξει μεταξύ της απλής έκδοσης 124 Spider και της πλουσιότερης Luxury.

Το 124 Spider λοιπόν, το οποίο ορίζει τη βάση της γκάμας στα €31.000, περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό του μεταξύ άλλων ζάντες 16’’, a/c, μπουτόν εκκίνησης, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, cruise control και ηχοσύστημα με οθόνη 3’’, Bluetooth, θύρα USB, τέσσερα ηχεία και χειριστήρια στο τιμόνι. Το οποίο τιμόνι είναι δερμάτινο, όπως και ο λεβιές ταχυτήτων. Το πλαίσιο του παρμπρίζ είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, και τα roll bars πίσω από τα καθίσματα είναι μαύρα.

Η πιο πλούσια έκδοση Luxury ξεχωρίζει εμφανισιακά χάρη στις ζάντες 17’’, στο ασημί φινίρισμα του πλαισίου του παρμπρίζ και των roll bars, και στη χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα καφέ ή μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με τμήματα του ταμπλό στο ίδιο χρώμα, και ο αυτόματος κλιματισμός. Η τιμή του Luxury είναι €33.000 και μπορεί να αυξηθεί λίγο με την τοποθέτηση συστήματος infotainment με οθόνη 7’’ και έξι ηχεία (€1.050). Το οποίο μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με σύστημα εννέα ηχείων της Bose με ξεχωριστό ενισχυτή (€500) ή το πακέτο συστήματος πλοήγησης, κάμερας οπισθοπορείας και keyless entry (€700).


Ανεξαρτήτως έκδοσης, το χρώμα που διατίθεται δωρεάν είναι το απλό λευκό. Το κόκκινο κοστίζει €350, το λευκό Crystal €850 και άλλα πέντε μεταλλικά χρώματα €750. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν όφελος απόσυρσης, αφού το ερχόμενο καλοκαίρι που θα ξεκινήσει η διάθεση του 124 Spider,απόσυρση δεν θα υπάρχει. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα προκύψουν εκπτώσεις χάρη σε κάποια προωθητική ενέργεια της Fiat.