Και ο Ken Block στο RallyCross.

Το 2016 θα είναι μία εκπληκτική χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RallyCross της FIA αφού αντιμέτωποι με τον Petter Solberg και τον Matthias Ekstrom, θα τεθούν τόσο ο Sebastien Loeb  όσο και ο Ken Block.

Ο δαιμόνιος Αμερικανός παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες την εντυπωσιακή Gymkhana 8 που κάνει θραύση στο YouTube. Στο φινάλε αυτής, παρουσιάζεται μία εντυπωσιακή εκδοχή του Ford Focus RS, που πολλοί ερμήνευσαν πως θα είναι το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστήσει στο ένατο μέρος της Gymkhana.

ford-focus-rs-fia-rallycross-a640

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς αυτό είναι το αυτοκίνητο με το οποίο ο 48χρονος θα μπει στην αρένα του RallyCross. Τόσο αυτός όσο και ο Andreas Bakkerudd, θα έχουν εργοστασιακή υποστήριξη από την Ford Performance.

Το σπέσιαλ αυτό Focus RS θα εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του θεσμού, που εκτός από roll cage, σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, φρένα της Brembo και τροχούς 17 ιντσών, θα φέρει κινητήρα EcoBoost που θα αποδίδει 600 άλογα με τον εξωπραγματικό αριθμό των 900 Nm ροπής! Χάρη σε αυτά τα νούμερα, τα αυτοκίνητα του RallyCross επιτυγχάνουν επιτάχυνση 0-100 ταχύτερα κι από μονοθέσια της F1!